

| Ingredience: | |
| mrkev | 2 ks |
| kedlubna | 1 ks |
| celer | 1 menší kousek |
| pórek | 1 menší kousek |
| mražený hrášek | 1 šálek |
| máslo | 2 lžíce |
| sůl | špetka |
| Na kapání: | |
| vejce | 1 ks |
| polohrubá mouka | 2 lžíce |
| sůl | špetka |
| muškátový oříšek | špetka |
| voda | 1 lžička |
Kdo má zeleninové polévky rád, musí ho tento recept potěšit. Takové polévky milují i děti, proto zeleninový bujón přidávat nemusíte. Máte-li po ruce čerstvé bylinky, bude polévka úplně dokonalá.
Na rozehřátém másle osmahneme všechnu zeleninu /vyjma hrášku/, kterou si nakrájíme na libovolné tvary.
Restujeme 5 minut, pak zalejeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Kdo není nepřítelem bujonů, může pro zvýraznění chuti přidat gelový zeleninový bujón.
Kapání:
Do hrníčku rozklepneme vejce, opatrně osolíme, strouhneme muškátový oříšek, přidáme mouku, vodu a vidličkou vymícháme spíše řidší těstíčko. To pak pramínkem přiléváme do vroucí polévky a vidličkou rozmícháme. Udělá to jakoby takové "cucky".
Polévku dochutíme a na závěr přidáme mražený hrášek. Pokud máme, přidáme nasekané bylinky /pažitka, libeček, petrřelka.../
Doboru chuť!
Podrobné info: