Pažitka
Název:

Zeleninová polévka s krupičkou


Zeleninová polévka s krupičkou


Ingredience:
Ingredience:
přepuštěné máslo3 lžíce
dětská krupička3 lžíce
malá cibule1 ks
středně velká mrkev2 ks
středně velké brambory2 ks
středně velký keluben1 ks
celer1 silnější plátek
pepř6 kuliček
česnek2 stroužky
libeček dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Polévka je grunt, tak si pojďme udělat rychlou z lehce dostupných surovin.

Zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme. 

Cibuli nadrobno, mrkev, brambory, kedluben  celer na drobné kostičky a česnek prolisujeme.

Do hrnce na rozehřáté máslo dáme na 2 minutky restovat cibuli a mrkev.

Zasypeme krupičkou a opět restujeme 2 minuty.

Poté přidáme ostatní zelenin (česnek necháme na závěr), zalijeme 1,5 litrem horké vody, osolíme, dáme kuličky pepře a libeček.

Zakryté pokličkou vaříme slabým varem 20 minut. Ke konci přidáme prolisovaný česnek. 

Na talíři posypeme nasekanými lístky libečku.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno