Pažitka
Název:

Zeleninová polévka s noky

vegetariánský recept


Zeleninová polévka s noky


Ingredience:
Ingredience:
mrkev2 ks
celer1 ks
kedluben1 ks
cibule1 ks
drcená rajčata2 plechovky
zeleninový vývar2 ks
sůl špetka
pepř špetka
cukr dle chuti špetka
Noky:
žloutek2 ks
plátek másla1 ks
hrubá mouka8 lžíc
sůl špetka
Postup přípravy:

Tato polévka patří mezi moje favority. Přesných gramáží se neřídím, dám všeho kolik dům dá a na co mám zrovna chuť. K obědu pak donesu velký hrnec, který se vždycky sní do dna. Nebojte se přidat, co v polévce milujete. Fazole, čočku, kedlubnu...prostě ať v ní klidně stojí lžíce.

Zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na čtvrtky a vše orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nasekaná rajčata v plechovce a dále chvilku restujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem, dochutíme pepřem, solí a případně cukrem. Necháme lehce bublat pod pokličkou, pokud máme přidáme čerstvé bylinky.

A jdeme na naprosto jednoduché těstíčko na noky.
Rozšleháme 2 žloutky, přidáme plátek másla, špetku soli a 8 lžic hrubé mouky. Vše propracujeme a připravíme si na konečnou fázi, kdy noky v polévce zavaříme.
Těsto by mělo být hustčí, takže s moukou improvizujte a případně lžíci přidejte.

Jakmile je zeleninka křupavá, tvoříme lžícemi nočky, které vhazujeme do polévky a ještě chvilku povaříme. Dochutíme a svoláváme rodinu ke stolu.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Monika Narrath

    zavřít okno