

| Ingredience: | |
| Ghí | dle potřeby |
| cuketa | 80 g |
| petržel | 1 ks |
| kedlubna | 1 ks |
| mrkev | 1 ks |
| tuřín | 60 g |
| batáty | 30 g |
| mletý kmín | dle chuti |
| himalájská růžová sůl | špetka |
| voda | 1,5 l |
Přesně tak to dopadá, když si necháte přivézt bednu cuket. Cukety se snažím zužitkovat jak jen to jde a polévky jsou nejlepší.
Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu: cuketu, petržel, mrkev, kedlubnu, tuřín, batát, zalijeme vodou, přidáme kmín, lehce osolíme, vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme pokrájenou jarní cibulku a krátce povaříme. Můžeme rozmixovat do hladka nebo si vychutnat kousky zeleniny.
V případě potřeby zahustíme hraškou.