

| Ingredience: | |
| rajčata | 2 kg |
| papriky | 1 kg |
| cibule | 1 kg |
| česnek | 1 palice |
| ocet | 100 ml |
| olej | 100 ml |
| sladká mletá paprika | 2 lžíce |
| pálivá mletá paprika | 1 lžička |
| pepř | 1 lžička |
| cukr | 150 g |
Týjo, letos je mega sezóna rajčat! Máte to také tak, že už nevíte, co s nimi? Mám pro vás tip na úžasnou zeleninovou směs, která je výborná nejen pod maso na základ pikantnější omáčky, ale třeba i na těstoviny, nebo do zapečených brambor. A hnedle je o 2 kila rajčat méně.
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobno a vložíme do hrnce. K zelenině přidáme ocet, olej, koření a necháme vařit minimálně hodinu, tak aby se odpařila přebytečná voda a vznikla hustá konzistence směsi. Po hodinovém varu, kdy průběžně mícháme, přidáme cukr a ještě provaříme asi 15 minut. Nakonec směs naplníme do připravených sklenic, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.
Podrobné info: