Pažitka
Název:

Zeleninová směs pod maso, nebo na těstoviny


Zeleninová směs pod maso, nebo na těstoviny


Ingredience:
Ingredience:
rajčata2 kg
papriky1 kg
cibule1 kg
česnek1 palice
ocet100 ml
olej100 ml
sladká mletá paprika2 lžíce
pálivá mletá paprika1 lžička
pepř1 lžička
cukr150 g
Postup přípravy:

Týjo, letos je mega sezóna rajčat! Máte to také tak, že už nevíte, co s nimi? Mám pro vás tip na úžasnou zeleninovou směs, která je výborná nejen pod maso na základ pikantnější omáčky, ale třeba i na těstoviny, nebo do zapečených brambor. A hnedle je o 2 kila rajčat méně.

Všechnu zeleninu nakrájíme na drobno a vložíme do hrnce. K zelenině přidáme ocet, olej, koření a necháme vařit minimálně hodinu, tak aby se odpařila přebytečná voda a vznikla hustá konzistence směsi. Po hodinovém varu, kdy průběžně mícháme, přidáme cukr a ještě provaříme asi 15 minut. Nakonec směs naplníme do připravených sklenic, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno