Pažitka
Název:

Zeleninové karbanátky se šťouchaným bramborem a zelný salát s červenou řepou

vegetariánský recept


Zeleninové karbanátky se šťouchaným bramborem a zelný salát s červenou řepou


Ingredience:
Ingredience:
dýně hokaido1/4 ks
cuketa1/2 ks
brambory3 ks
česnek3 stroužky
majoránka dle chuti
himalájská sůl dle chuti
celé vejce1 ks
hladká špaldová celozrnná mouka na zahuštění
lahůdková maďarská paprika mletá Grešík špetka
Šťouchané brambory:
cibule1 ks
alsan bio dle potřeby
velké brambory6 ks
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Měli jsme chuť na něco bezmasého a přivezli jsme si z farmářské prodejny zelný salát s červenou řepou. Dýní a cuketami jsme byli zavalení a babička naléhala ať jim odpomůžem. Takové dobrotě se nedá říct ne.

Nastrouhala jsem zeleninu na jemno, přidala koření, osolila, zahustila, opekla na pánvi.

Pro malého jsem ubrala na koření a upekla v troubě. 
Upéct na sucho nebo potřít pečící papír jemně olejem, udělat karbanátky, pokapat olivovým olejem a nechat upéct na 180°C cca 20 min. do růžova.

Brambory uvaříme v osolené vodě, vodu slijeme. Orestujeme si na alsanu cibulku, rozšťoucháme brambory, přidáme orestovanou cibulku, dosolíme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno