

| Ingredience: | |
| dýně hokaido | 1/4 ks |
| očištěná vydlabaná cuketa | 1/2 ks |
| brambory | 3 - 4 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| vejce | 1 ks |
| majoránka | dle chuti |
| himalájská sůl | dle chuti |
| hraška na zahušťování pikant | 3 lžíce |
| lahůdková maďarská parika Grešík | dle chuti |
| Šťouchané brambory: | |
| cibule | 1 ks |
| České Ghíčko Bio | dle potřeby |
| brambory | 6 ks |
| sůl | dle chuti |
| České Ghíčko Bio | na opečení karbanátků |
Tyto karbanátky patří mezi naše TOP bezmasá jídla. Když mám hodně cuket nebo dýně neváhám ani vteřinu a chutnají nám všem. Tentokrát jsem je zkusila zahustit místo mouky hraškou a jsou výborné a opět mě hraška nezklamala.
Nastrouháme si zeleninu najemno, přidáme česnek, majoránku, sůl, celé vejce, maďarskou lahůdkovou papriku, nevymačkáváme a nezbavujeme se tekutého podílu z brambor, pokud je ho hodně, lehce odlijeme a zbytek využijeme a rozmícháme v něm hrašku se kterou celou směs zahustíme. Ideální je nechat chvíli směs hrašky nabobtnat a pak zamíchat. Na pánvi si necháme rozpustit Ghí a lžící nabereme bochánky, ze kterých na pánvi vytvarujeme karbanátky, opečeme dozlatova.
Můžeme připravit i v troubě. Podáváme se šťouchaným bramborem. Na Ghí orestujeme cibulku a přidáme ji k uvařeným bramborám, rozšťoucháme a v případě potřeby dosolíme.