Pažitka
Název:

Zeleninové lečo s vajíčkem a klobáskou


Zeleninové lečo s vajíčkem a klobáskou


Ingredience:
Ingredience:
pikantní klobása1 ks
rajčata250 g
paprika250 g
sádlo nebo olej2 lžíce
velká cibule1 ks
česnek1 stroužek
vejce4 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Miluji LEČO! Takže dneska nejen do láhví na zimu, ale i k večeři, hezky pěkně s klobáskou a čerstvým chlebíkem.
Lečo je typickým pokrmem v Maďarsku. K přípravě jsou zapotřebí tři základní suroviny - rajské, papriky a cibule. Pravé maďarské lečo je pálivé, přidává se do něj mletá pálivá paprika a je bez vajec. V Maďarsku se lečo zpravidla připravuje v kotlíku a využívají jej jako základ pro gulášovou polévku, jako přílohu ke grilovanému masu, nebo v kombinaci s masem do Perkeltu. 
U nás se lečo připravuje oproti originální receptuře bez mleté papriky, s přidaným vejcem, ale i uzeninou, nebo klobásou. Lečo nikdy nepodléváme vodou, protože by nám vznikla kaše. Rajská jablíčka obsahují dostatek vody, kterou tak i tak necháme z větší části odpařit.

Na sádle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme na kolečka pokrájenou klobásku, pokrájené papriky a necháme trochu orestovat, jelikož paprika je tvrdší a dělá se tedy déle, než rajčata. Pak přidáme pokrájená rajčata a trochu prolisovaného česneku. Směs osolíme, opepříme a necháme podusit, aby se přebytečná voda odpařila. Nakonec vmícháme rozklepnutá vejce a můžeme servírovat s čerstvým chlebem, nebo uvařeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno