Pažitka
Název:

Zeleninový guláš


Zeleninový guláš


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kližka nakrájená na kostičky dle potřeby
cibule1/2 ks
mrkev1 ks
červená paprika kapie1 ks
rajčata2 ks
brambora1 ks
tymián dle chuti
červená sladká paprika dle chuti
česnek1 stroužek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Dneska jsem vařila pro manžela guláš. Elišce jsem udělala její dětskou verzi "zeleninového guláše".

Na cibulce si opečeme maso, až se zatáhne, zaprášíme paprikou, přidáme tymián a česnek a po chvíli podlijeme vodou. Přidáme očištěnou celou mrkev, papriku, bramboru a rajčata, přiklopíme pokličkou a necháme vařit do změknutí masa. Dle potřeby přidáme během vaření vodu. Až je maso měkké, vyndáme ho a zeleninu rozmixujeme do hladka. Díky bramboře už není potřeba omáčku nějak zahušťovat. Maso vrátíme zpět do omáčky a hotovo.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno