Pažitka
Název:

Zeleninový guláš s krůtím masem a kuskusem


Zeleninový guláš s krůtím masem a kuskusem


Ingredience:
Ingredience:
spodní stehna700 g
velká mrkev1 ks
cibule1 ks
česnek1 stroužek
malá cuketa1 ks
sladká paprika1 lžička
kmín1 lžička
instantní vločky2 lžíce
olej1 lžíce
sůl1 špetka
Postup přípravy:

Zase se ozývalo od stolu mňami mňam, což je pro mě, tou nejkrásnější odměnou. Zkuste tento jednoduchý guláš, který děti milují.

Nejprve si nakrájíme oloupanou cibuli na jemno, potom nakrájíme česnek na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem orestujeme. Když je cibulka do hněda, přidáme nakrájené maso na malé kousky a opékáme. Mezi tím si nasekáme mrkev a cuketu, nejlépe na robotovi na malinké kousky. Zeleninu, sůl a kmín přidáme do pánve a mícháme. Přidáme sladkou papriku a zarestujeme. Přidáme vločky a zase zamícháme. Podlijeme vodou, mírně nad směs. Dusíme, dokud není maso měkké. Bude to trvat asi hodinku.

Kuskus uvaříme podle návodu na obalu. Nejjednodušší, ale je ho zalít v miste uvařenou vodou a nechat nabobtnat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Cvachová

    zavřít okno