

| Ingredience: | |
| hladká mouka | 200 g |
| kypřící prášek | 1/2 lžičky |
| změklé máslo | 100 g |
| tvaroh | 100 g |
| sůl | 1/2 lžičky |
| strouhanka | 2 lžíce |
| Náplň: | |
| cibule | 1 ks |
| paprika (žlutá, zelená) | 2 ks |
| rajčátka | cca 10 ks |
| petrželka | hrst |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| mletá paprika | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| muškátový oříšek | špetka |
| kajenský pepř | špetk |
| Vaječná smetana: | |
| vejce | 3 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| kysaná smetana | 200 g |
| mouka | 1 lžíce |
| strouhaný sýr | 50 g |
Slané koláče peču často, jsou u nás velmi oblíbené a pokaždé se snažím vymyslet jinou náplň.
Mouku prosejeme a přidáme ostatní suroviny. Těsto dobře propracujeme. Nepřidáváme již žádnou mouku. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do lednice.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené papriky a rajčátka, koření a podusíme do poloměkka a nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Necháme vychladnout.
Vaječnou smetanu si připravíme smícháním všech potřebných surovin a vlijeme do zeleninové směsi, promícháme.
Těsto vyválíme, vyložíme jím vymazanou koláčovou formu, těsto na dně propícháme vidličkou a posypeme strouhankou. Vlijeme náplň a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Podrobné info: