Pažitka
Název:

Zeleninový koláč se sýrem


Zeleninový koláč se sýrem


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka200 g
kypřící prášek1/2 lžičky
změklé máslo100 g
tvaroh100 g
sůl1/2 lžičky
strouhanka2 lžíce
Náplň:
cibule1 ks
paprika (žlutá, zelená)2 ks
rajčátkacca 10 ks
petrželka hrst
sůl dle chuti
pepř dle chuti
mletá paprika dle chuti
olej dle potřeby
muškátový oříšek špetka
kajenský pepř špetk
Vaječná smetana:
vejce3 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kysaná smetana200 g
mouka1 lžíce
strouhaný sýr50 g
Postup přípravy:

Slané koláče peču často, jsou u nás velmi oblíbené a pokaždé se snažím vymyslet jinou náplň.

Mouku prosejeme a přidáme ostatní suroviny. Těsto dobře propracujeme. Nepřidáváme již žádnou mouku. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do lednice.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené papriky a rajčátka, koření a podusíme do poloměkka a nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Necháme vychladnout.

Vaječnou smetanu si připravíme smícháním všech potřebných surovin a vlijeme do zeleninové směsi, promícháme.

Těsto vyválíme, vyložíme jím vymazanou koláčovou formu, těsto na dně propícháme vidličkou a posypeme strouhankou. Vlijeme náplň a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno