Pažitka
Název:

Zeleninový salát s cizrnou

vegetariánský recept


Zeleninový salát s cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
sušená cizrna250 g
cherry rajčátka250 g
salátová okurka1 ks
oranžová paprika1 ks
jarní naťová cibulka4 ks
sezamová semínka dle chuti
Zálivka:
olivový olej4 lžíce
citronová šťáva2 lžíce
petrželová nať dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Cizrna neboli římský hrách patří mezi luštěniny a je nejen zdravá, ale i velice chutná, ať už ji přidáte do čehokoliv.

Sušenou cizrnu den předem namočíme, druhý den slijeme, dolijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka a ke konci osolíme.
Rajčata, papriku, okurku omyjeme, cibulku očistíme a vše pokrájíme.
Připravíme si zálivku – vše dáme do skleničky – uzavřeme a důkladně protřepeme, až se vše spojí.
Do větší mísy vsypeme uvařenou a vychladlou cizrnu, přidáme zeleninu, zakapeme zálivkou a promícháme. Necháme chladit/odstát asi 30-60 min. Následně nandáme na talíře a posypeme semínky a podáváme s domácím čerstvým pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno