Pažitka
Název:

Zeleninový směs na topinku nebo základ masových směsí na těstoviny


Zeleninový směs na topinku nebo základ masových směsí na těstoviny


Ingredience:
Ingredience:
cuketa500 g
olivový olej2 lžíce
velká cibule1 ks
česnek5 stroužků
sugo (nebo rajčatový protlak)200 - 250 ml
třtinový cukr1 lžička
worcesterová omáčka2 lžíce
drcené chilli1/2 lžičky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem pro vás nachystala další bezva zeleninový recept. Má více využití, takže je jen na vás, jestli si směs dáte na topinku, či použijete jako základ směsi na těstoviny.

Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku s česnekem a přidáme oloupanou, vydlabanou a nastrouhanou cuketu. Přidáme i všechny další ingredience, promícháme a přivedeme k varu. Poté stáhneme na jemný var a vaříme 60 minut.

Pokud hned nebudete konzumovat, můžete plnit do sklenic. V ledničce vydrží nezavařené přibližně 7 - 10 dní.

Podávejte na opečeném chlebu, toustu a zasypané sýrem. Nebo jako doplněk míchaných vajíček. Nebo orestujte mleté (vepřové, hovězí nebo drůbeží) maso a přidejte směs a promíchejte s těstovinami. 

Je to dokonalé! Vyzkoušejte a ochutnejte!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno