Pažitka
Název:

Zeleninový "tatarák"

vegetariánský recept


Zeleninový "tatarák"


Ingredience:
Ingredience:
nastrouhaný celer2 lžíce
nastrouhaná mrkev2 lžíce
mleté vlašské ořechy4 lžíce
strouhaný sýr4 lžíce
česnek4 stroužky
menší cibule1/2 ks
sojová omáčka1 lžíce
worcesterská omáčka1 lžíce
hořčice1 lžíce
olej1 lžíce
tabasco (ostrý kečup) dle chuti
mletý černý pepř špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Tatarák jinak - z mrkve, celeru a vlašských ořechů....

Nastrouhanou zeleninu, sýr a ořechy smícháme. Přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Přimícháme sojovou a worcesterskou omáčku, hořčici, olej a směs dochutíme tasascem či ostrým kečupem, solí a pepřem.
Zeleninový tatarák natíráme na opečené chleby anebo sendviče.
Podáváme s čerstvou zeleninou.

Doplnila jsem oproti receptu nakonec i žloutkem, přišlo mi to ještě jemnější, ale není podmínkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno