Pažitka
Název:

Zelňačka


Zelňačka


Ingredience:
Ingredience:
sádlo Krásno3 lžíce
velká cibule1 ks
klobásy Krásno1 - 2 ks
mletá sladká paprika dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
mletý kmín dle chuti
nové koření3 - 5 kuliček
bobkový list1 - 2 ks
česnek1 stroužek
hladká mouka2 - 3 lžíce
brambory2 - 3 ks
zelí v nálevu dle potřeby
Postup přípravy:

Podzimní počasí je tady a pořádná polévka, která zahřeje a přijde určitě vhod. Zelňačku s dobrou klobáskou u nás doma milujeme. Máte ji také rádi?

Na sádle zpěníme na jemno pokrájenou cibulku a přidáme pokrájenou klobásu na kolečka, lehce orestujeme a zaprášíme sladkou mletou paprikou. Pak přidáme sůl, pepř, mletý kmín, bobkový list, pár kuliček nového koření (vkládám do čajového vajíčka včetně bobkového listu), česnek, oloupané, nakrájené brambory a podlijeme vývarem. Vše necháme provařit, jakmile nám změknou brambory, tak přidáme zelí (můžeme přidat i trochu nálevu na dochucení). Nakonec zahustíme jíškou, kterou si připravíme zvlášť. Na jíšku si rozpustíme sádlo, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání počkáme, až dostane jíška béžovou barvu. Jíšku vmícháme do polévky, necháme provařit a můžeme servírovat hotovou polévku.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno