

| Ingredience: | |
| uzená žebra | 1000 g |
| kysané zelí | 300 g |
| bobkový list | 3 ks |
| nové koření | 5 kuliček |
| česnek | 3 stroužky |
| větší brambory | 4 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| ocet | dle potřeby |
| cukr | dle potřeby |
| sladká smetana | 1 kelímek |
| zakysaná smetana | 1 kelímek |
Zelňačku zná snad notoricky každý, takže nebudeme dlouho omílat, jaká je to vynikající polévka a vrhneme se na přípravu.
Žebra spolu s kořením a celým oloupaným česnekem uvaříme doměkka. Vývar scedíme, maso obereme a překrájíme. Do uzeného vývaru dáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme dle chuti. Po cca 5 minutách přidáme překrájené /eventuelně propláchnuté/ zelí a vaříme cca 12 minut. Přidáme obě smetany. Dle chuti přidáme ocet, cukr, eventuelně sůl a taky pepř. Nakonec přidáme obrané maso a prohřejeme.
Podrobné info: