

| Ingredience: | |
| brambory | 3 ks |
| větší cuketa očištěná, vydlabaná | 1/4 ks |
| kysané bílé zelí Efko | 100 g |
| česnek | 1 stroužek |
| majoránka | dle chuti |
| mandlové mléko | dle potřeby |
| mořská sůl | dle chuti |
| pohanková mouka | dle potřeby |
| hraška na zahušťování | 1/2 lžičky |
| olivový olej | dle potřeby |
Dnes to vypadalo, že náš malý strávníček nejedl a rozhodl se pro degustaci. Nejen, že se nacpal polévkou k prasknutí, ale rovněž jako přídavek si bužíroval na kysaném zelí, které mu zachutnalo natolik, že málem nebyl recept na zelné placky, ale bramborovo-cuketové. Po dojezení své mističky zahlásil "mami hají", uložila jsem malého jedlíka a dala se do práce.
Brambory, cuketu nastrouháme najemno, přidáme najemno nakrájené zelí, prolisovaný česnek, majoránku, sůl. Rozmícháme si hrašku s mandlovým mlékem a přidáme do směsi, promícháme a v případě potřeby zahustíme pohankovou moukou, směs důkladně zamícháme. Z připravené směsi naděláme placičky, které klademe na pečící papír, zakapeme olivový olejem a dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C, pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
Podrobné info: