

| Těsto: | |
| hladká mouka | 1 kg | 
| mléko nebo dle potřeby | 0,25 l | 
| olej | 0,25 l | 
| droždí | 1 - 2 ks | 
| sušená cibulka | špetka | 
| vejce | 1 ks | 
| Náplň: | |
| mleté míchané maso | 1 kg | 
| cibule | 1 ks | 
| sůl | špetka | 
| pepř | špetka | 
| chilli | dle chuti | 
| kmín | špetka | 
| červená sladká paprika | špetka | 
| kysané zelí | 1 kg | 
Ráda s maminou měním recepty a tak jsem měnila i tento. Dá se servírovat jako oběd jen s polévkou nebo i jako pohoštění...
Na těsto si zpracujeme všechny suroviny a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Mezi tím si připravíme náplň (a u chladnutí hlídat aby nebylo užíráno jako u nás doma)
Náplň: Na cibulce orestovat mleté maso lehce zasypat mletou paprikou, osolit, opepřit, přidat chilli a kmín. Vmíchat stejné množství kysaného zelí jako masa lehce podlít a podusit…Případně dochutit.
Vykynuté těsto si rozválíme a vykrajujeme tvary, které chceme ve výsledku mít. Na rohlíky trojúhelníky, kolečka na pirohy atd. Na vykrájené tvary dáme náplň a zabalíme do tvaru. Mně se asi nejvíce osvědčily rohlíky. Přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme kmínem, semínky nebo co má kdo rád.
Pečeme na 170 stupňů cca 30 minut.
Podrobné info: