Pažitka
Název:

Zelný salát s červenou řepou


Zelný salát s červenou řepou


Ingredience:
Ingredience:
červené zelí1,75 kg
červená řepa1,75 kg
cibule300 g
třtinový cukr350 g
ocet350 ml
sůl3 lžíce
kmín dle chuti
strouhaný křen dle chuti
Postup přípravy:

Jakmile uzraje na zahrádce řepa, začínám se poohlížet po červeném zelí, abych mohla jako každý rok zavařit pár skleniček tohoto salátu, na který jsem kdysi vyškemrala recept od rodičů. Je to vitaminová bomba a skvěle se hodí k masu, nebo jen tak na večer jako zdravé mlsání k televizi.

Neloupanou řepu uvaříme ve vodě nebo zabalíme do alobalu a upečeme v troubě doměkka. Trvá to asi 1-1,5 hodiny. Po vychladnutí oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Zelí nakrouháme nadrobno, cibuli nakrájíme na tenké proužky.
Vše smícháme s ostatními ingrediencemi a marinujeme přikryté 24 hodin.
Směsí plníme zavařovací sklenice a sterilujeme při 80 stupních 15 min. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno