Název:Zemiakový šalát s údeným lososem
Ingredience:
| Ingredience: |
| zemiaky | dle potřeby |
| vajíčka | 2 ks |
| masový vývar (osolený a okorenený) - my sme mali hovadzí | dle potřeby |
| vinny ocot | dle chuti |
| červená kapusta | dle potřeby |
| kyslej smotany - možeme pridať aj majonézu | 250 ml |
| chren (nastrúhaný) | dle chuti |
| Ifilet z údeného lososa | dle potřeby |
| pór | kousek |
| parmezán | dle chuti |
Postup přípravy:Moj drahý mi už niekoľko dní opakuje, že má chuť na zemiakový šalát. Tak sme si včera urobili studenú večeru podľa jeho výberu.
Zemiaky nakrájame na malé kocky a
uvaríme v osolenej vode. Dáme ich do misy, zalejeme teplým vývarom a necháme chvíľku postáť. Potom pridáme kyslú smotanu zmiešanú s nastrúhaným chrenom, nasekanú červenú kapustu a vajíčka uvarené "natrvdo". Pokvapkáme vínnym octom, osolíme, okoreníme a servírujeme.
Keď je šalát na tanieri, pridáme na kúsky nakrájaného lososa a ozdobíme pórom a hoblinkami parmezánu.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno