

| Ingredience: | |
| střední mandarinky | 15 ks |
| pomerančový džus | 250 g |
| limeta | 1 ks |
| hřebíček | 10 ks |
| celá skořice | 2 ks |
| badyán | 1 ks |
| vanilkový lusk | 1/4 ks |
| třtinový cukr (lze vynechat) | 50 g |
| pomerančový likér Grand Marnier | 150 ml |
Vůně skořice a hřebíčku neodmyslitelně patří k zimnímu období. V tomto zimním punči je této překrásné vůně plno. Můžete zkusit variantu i bez cukru, která vám určitě také zachutná.
1. Mandarinky a limetu rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu, přidáme k nim do hrnce pomerančový džus, hřebíček, skořici, badyán, rozkrojený vanilkový lusk a třtinový cukr. Vše pomalu v hrnci svaříme. Poté necháme punč vychladnout, aby se vůně hezky rozvinuly.
2. Nakonec do punče přidáme Grand Marnier a nalijeme ho do uzavíratelné láhve. Uchováváme v chladu.
Podrobné info: