Pažitka
Název:

Zimní punč


Zimní punč


Ingredience:
Ingredience:
střední mandarinky15 ks
pomerančový džus250 g
limeta1 ks
hřebíček10 ks
celá skořice2 ks
badyán1 ks
vanilkový lusk1/4 ks
třtinový cukr (lze vynechat)50 g
pomerančový likér Grand Marnier150 ml
Postup přípravy:

Vůně skořice a hřebíčku neodmyslitelně patří k zimnímu období. V tomto zimním punči je této překrásné vůně plno. Můžete zkusit variantu i bez cukru, která vám určitě také zachutná.

1. Mandarinky a limetu rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu, přidáme k nim do hrnce pomerančový džus, hřebíček, skořici, badyán, rozkrojený vanilkový lusk a třtinový cukr. Vše pomalu v hrnci svaříme. Poté necháme punč vychladnout, aby se vůně hezky rozvinuly.

2. Nakonec do punče přidáme Grand Marnier a nalijeme ho do uzavíratelné láhve. Uchováváme v chladu.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno