Pažitka
Název:

Zlatá rybka a růžové špagety nejen pro holky


Zlatá rybka a růžové špagety nejen pro holky


Ingredience:
Ingredience:
treska4 porce (á 100g)
špagety320 g
menší uvařená řepa2 ks
strouhaný parmazán2 hrsti
velká cibule1 ks
citron1 ks
sušený česnek1 lžička
voda z vaření špaget1 dcl
himalájská růžová sůl dle chuti
bílý mletý pepř dle chuti
řepkový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Že růžová je jen pro holky? To zkuste vykládat mým klukům. Dnešní oběd přivítali s jásotem. A cože bylo dobrého? V hlavní roli řepa a parmazán.

Porce tresky zlehka osolíme a na pečícím papíru pečeme v troubě při 200 stupních asi 15 minut (já použila mraženou tresku v bločcích, takže jsem ji bez rozmrazení pekla zhruba 20 minut).

Před koncem každou porci posypeme parmazánem a necháme sýrovou krustu zezlátnout (ideálně pod funkcí gril).

Než budou rybky hotové, připravíme si růžové špagety. 

Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě (nejlépe al dente).

Vařenou oloupanou řepu rozmixujeme spolu se šťávou z citronu, jednou hrstí parmazánu, sušeným česnekem, špetkou soli a pepře na pyré. 

Ve velké pánvi či hrnci osmahneme na kapce oleje nadrobno posekanou cibuli dozlatova. Přidáme řepové pyré a špagety a prohřejeme. Pro krémovější konzistenci přilijeme ještě asi deci vody ze špaget a promícháme. 

Jednotlivé porce těstovin posypeme "pro okrasu" zbylým parmazánem a korunujeme plátkem zlatavé ryby.

Poznámka:

Místo tresky použijte klidně jinou bílou rybu. 

S řepou se netrapte a rovnou kupte vařenou loupanou vakuovanou, např. Lidl, Kaufland.

Pokud chcete jídlo výraznější, použijte čerstvý česnek. Sušený jsem zvolila kvůli dětem, a protože nás nenafukuje. 

Těstoviny se lépe smíchají s řepovým pyré, pokud budete jednotlivé porce připravovat postupně, nicméně je to zdlouhavé, a pokud chcete jíst společně se zbytkem rodiny, budou první talíře s jídlem už pravděpodobně studené.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno