Pažitka
Název:

Zlaté kuře s fazolkami


Zlaté kuře s fazolkami


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa bez kůže4 ks
sušená slanina dle potřeby
malá cibule1 ks
česnek1 stroužek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
máslo dle potřeby
olivový olej dle potřeby
francouzská jíška (máslo a mouka 1:1) dle potřeby
zelené fazolky dle potřeby
Postup přípravy:

Dobré věci jsou většinou ty nejjednodušší. K dobrému jídlu dnes nebudete potřebovat nějak extra moc surovin.

Sušenou slaninu už nakrájenou na kostičky a zelené francouzské fazolky kupuji v Lidlu.

Chuťově mi přijdou nejlepší. Od jiných firem jsou nasekané na krátké rourky a při mrazení se do nich dostane moc vody. Chuťově jsou potom blátivé a naprosto chápu odpor některých lidí k nim. Pokud se vám podaří sehnat čerstvé, tak jedině dobře. Je jen potřeba je očistit, zbavit stopek a krátce povařit ve slané vodě.

Budete potřebovat dvě pánve i s pokličkou.

Nejprve se pusťte do masa. Na pánvi si rozpalte lžíci másla a olivový olej.

Maso okořeňte jen solí a čerstvě mletým pepřem.
Zprudka opečte z obou stran a podlijte cca 1 dcl vody a pod pokličkou duste do změknutí.

Občas podlijte menším množstvím vody a maso otočte.
Když má maso tu správnou barvu a je dobře propečené, tak ho dejte stranou a výpek zahustěte připravenou jíškou a nařeďte vodou (cca 1 dcl).

Maso vraťte zpět a nechte v teple pod pokličkou.

Na druhé pánvi si orestujte cibuli a česnek na plátky společně se slaninou.

Přidejte fazolky, trošku vody, sůl, pepř a pod pokličkou chvilku poduste. Zvláště jestli používáte ty rovnou vytažené z mrazáku.
Odklopte pokličku a už jen restujte.

Na talíři navršte fazolky, nakrájené kuřecí prso a pár lžic sosu.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno