Ingredience: | |
kuřecí prsa bez kůže | 4 ks |
sušená slanina | dle potřeby |
malá cibule | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
máslo | dle potřeby |
olivový olej | dle potřeby |
francouzská jíška (máslo a mouka 1:1) | dle potřeby |
zelené fazolky | dle potřeby |
Dobré věci jsou většinou ty nejjednodušší. K dobrému jídlu dnes nebudete potřebovat nějak extra moc surovin.
Sušenou slaninu už nakrájenou na kostičky a zelené francouzské fazolky kupuji v Lidlu.
Chuťově mi přijdou nejlepší. Od jiných firem jsou nasekané na krátké rourky a při mrazení se do nich dostane moc vody. Chuťově jsou potom blátivé a naprosto chápu odpor některých lidí k nim. Pokud se vám podaří sehnat čerstvé, tak jedině dobře. Je jen potřeba je očistit, zbavit stopek a krátce povařit ve slané vodě.
Budete potřebovat dvě pánve i s pokličkou.
Nejprve se pusťte do masa. Na pánvi si rozpalte lžíci másla a olivový olej.
Maso okořeňte jen solí a čerstvě mletým pepřem.
Zprudka opečte z obou stran a podlijte cca 1 dcl vody a pod pokličkou duste do změknutí.
Občas podlijte menším množstvím vody a maso otočte.
Když má maso tu správnou barvu a je dobře propečené, tak ho dejte stranou a výpek zahustěte připravenou jíškou a nařeďte vodou (cca 1 dcl).
Maso vraťte zpět a nechte v teple pod pokličkou.
Na druhé pánvi si orestujte cibuli a česnek na plátky společně se slaninou.
Přidejte fazolky, trošku vody, sůl, pepř a pod pokličkou chvilku poduste. Zvláště jestli používáte ty rovnou vytažené z mrazáku.
Odklopte pokličku a už jen restujte.
Na talíři navršte fazolky, nakrájené kuřecí prso a pár lžic sosu.
Dobrou chuť!
Podrobné info: