

| Ingredience: | |
| cibule či šalotka | 2 ks |
| panenský olivový olej | 1 dcl |
| kvalitní sterilované bílé fazole | 1 sklenice |
| škrob | 1 lžíce |
| rajčata | 2 ks |
| čerstvá hladkolistá petrželka | hrst |
| mořská sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| solčanka | špetka |
| parmazán | dle chui |
| Zeleninový vývar: | |
| cibule | 2 ks |
| mrkev | 2 ks |
| petržel vč. nati | 1 ks |
| celer či řapíkatý celer | kousek |
| rajče | 1 ks |
| voda | 2 l |
| mořská sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| parmezán | hoblinky |
Servírujeme s hoblinkami parmazánu, které dodají polévce šmrnc
Olivový olej je v této polévce dominantní a není ho tam zrovna málo, proto je důležité, aby byl kvalitní – chuť, vůně, nutriční hodnota.
Cibuli rozkrájíme na osminky, na rozpáleném oleji velmi krátce orestujeme - nesmí zhnědnout, pouze zesklovatět. Přidáme fazole, zalijeme zeleninovým vývarem, provaříme. V troše studené vody rozmícháme 1 lžíci škrobu, vlijeme do polévky, zamícháme a přihodíme i nakrájená rajčata (větší kousky) a velmi krátce povaříme, dochutím solí, pepřem příp. solčankou.
Po odstavení do polévky vhodíme část nakrájené petrželky a část si necháme na dozdobení na talíři. Servírujeme s hoblinkami parmazánu – nemusí být.
Podrobné info: