Pažitka
Název:

Zuppa di Fagioli - italská fazolová polévka

vegetariánský recept


Zuppa di Fagioli - italská fazolová polévka


Ingredience:
Ingredience:
cibule či šalotka2 ks
panenský olivový olej1 dcl
kvalitní sterilované bílé fazole1 sklenice
škrob1 lžíce
rajčata2 ks
čerstvá hladkolistá petrželka hrst
mořská sůl špetka
pepř špetka
solčanka špetka
parmazán dle chui
Zeleninový vývar:
cibule2 ks
mrkev2 ks
petržel vč. nati1 ks
celer či řapíkatý celer kousek
rajče1 ks
voda2 l
mořská sůl špetka
pepř špetka
parmezán hoblinky
Postup přípravy:

Servírujeme s hoblinkami parmazánu, které dodají polévce šmrnc

Olivový olej je v této polévce dominantní a není ho tam zrovna málo, proto je důležité, aby byl kvalitní – chuť, vůně, nutriční hodnota.

Cibuli rozkrájíme na osminky, na rozpáleném oleji velmi krátce orestujeme -  nesmí zhnědnout, pouze zesklovatět. Přidáme fazole, zalijeme zeleninovým vývarem, provaříme. V troše studené vody rozmícháme 1 lžíci škrobu, vlijeme do polévky, zamícháme a přihodíme i nakrájená rajčata (větší kousky) a velmi krátce povaříme, dochutím solí, pepřem příp. solčankou.

Po odstavení do polévky vhodíme část nakrájené petrželky a část si necháme na dozdobení na talíři. Servírujeme s hoblinkami parmazánu – nemusí být. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Soňa Dvořáková

    zavřít okno