Pažitka
Název:

Zvěřina na majoránce s liškami


Zvěřina na majoránce s liškami


Ingredience:
Ingredience:
zvěřinový ořez500 g
houby lišky1 větší hrst
smetana na vaření150 ml
velká cibule1 ks
majoránka2 lžičky
jalovec5 kuliček
máslo1 kousek
vývar3/4 litru
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Postup přípravy:

Liška obecná patří mezi naše nejpopulárnější houby. Roste hojně ve všech lesích, především jehličnatých. Bývá velice zřídka napadána hmyzem a pro svoji tužší konzistenci je velice dobře uchovatelná. Někde se jí říká pro svoji žlutou barvu "kuře" nebo "kuřátko".

Maso nakrájíme na kostky.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme, okořeníme a orestujeme, aby se maso zatáhlo.
Poté podlijeme trochou vývaru a dusíme na mírném ohni asi 3/4 hodiny.
Průběžně podléváme vývarem.
Po uplynutí této doby přidáme lišky a po 10ti minutách smetanu a rozemnutou majoránku.
Zahustíme světlou jíškou, dochutíme a provaříme.

Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno