Pažitka
Název:

Krůtí a vepřové řízky pečené v troubě


Krůtí a vepřové řízky pečené v troubě


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kotleta4 ks
krůtí řízky4 ks
hořčice2 lžíe
vejce3 - 4 ks
jemně strouhaný sýr2 lžíce
uzená paprika špetka
domácí strouhanka dle potřeby
hladká mouka dle potřeby
olej dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Řízky jsem tentokrát zkusila připravit netradičně, potřené hořčicí a uzenou paprikou. Byly výborné a opravdu křehké. Navíc jsou pečené v troubě, kdy jsou poté nadýchané a mají všechny zlatou barvu.

Řízky krůtí i vepřové naklepeme přes folii. Potřeme směsí soli, špetky uzené papriky a hořčice. Necháme chvíli v chladu. Pak je obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance, smíchané se strouhaným sýrem. Zprudka opečeme na oleji na pánvi a poté přendáme na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli olejem. Dál řízky pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Jednou obrátíme. Podáváme s lehkým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno