Pažitka
Název:

Zeleninová pomazánka z quinoy, hraška másla


Zeleninová pomazánka z quinoy, hraška másla


Ingredience:
Ingredience:
vařená quinoa50 g
mrkev150 g
cibule1/2 ks
celer60 g
hraška máslo90 g
jarní cibulka1 ks
sůl dle chuti
Ghí dle potřeby
Postup přípravy:

Jelikož jsem měla připravené základy z předchozí přípravy pomazánek a od oběda mi zbyla quinoa, tak jsem si připravila ještě třetí pomazánku a musím říct, že byla velmi povedená a určitě si ji zopakujeme.

Na Ghí si orestujeme cibuli, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, celer a podlijeme vodou, vody musí být akorát, aby se nám nepřichytila, ale zároveň zelenina nesmí ve vodě plavat, vaříme do změknutí zeleniny. Mezitím si uvaříme quinou, kterou propláchneme a vaříme ve dvojnásobném množství vody. Jak směs zeleniny, tak quinou necháme vychladnout. Po vychladnutí společně smícháme a přidáme hraška máslo, najemno pokrájenou jarní cibulku a vše rozmixujeme tyčovým mixérem a v případě potřeby dosolíme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno