Hraškové máslo s Českým Ghíčkem zpět

Ingredience:
hraška na zahušťování70 gvoda350 mlsůl3 g
České Ghíčko Bio70 gMAHÁ koření1/2 lžičky
hraška na zahušťování 70 g, voda 350 ml, sůl 3 g, České Ghíčko Bio 70 g, MAHÁ koření 1/2 lžičky

Příprava

Tento recept najdete na stránkách Ceria tedy výrobci HRAŠKY, já se jej rozhodla připravit z dalšího ryze poctivého českého produktu a to Bio Českého Ghíčka a musím říct, že spojení těchto dvou produktů je neodolatelné, přímo bomba.

Koření mahá krátce orestujeme na Českém Ghíčku, přidáme hrašku a důkladně promícháme, pak hrašku zalijeme vodou a osolíme. Já dala o trošku méně soli, než bylo uvedeno v původním receptu. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou, až je hraška dobře povařená a není cítit po hrachu. Necháme vychladnout. Po vychladnutí vyšleháme v hladký krém. Máslo můžeme použít jako základ pro výrobu pomazánek.

Hraškové máslo můžete použít místo klasického pomazánkového másla. Připravené pomazánky z tohoto másla jsou velmi lahodné a výživné, podáváme s pečivem nebo jako dip. Hrašku je důležité v jídle dobře povařit minimálně 20 minut, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv mouky, nedostatečně povařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Za tento recept velmi děkuji přímo výrobci HRAŠKY, který mi dorazil v podobě letáčku s balíčkem zdravé výživy.

2016-03-07 Ostatní

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI