Pažitka
Název:

Domácí BBQ omáčka


Domácí BBQ omáčka


Ingredience:
Ingredience:
olej dle potřeby
velká cibule1 ks
česnek3 stroužky
třtinový cukr4 vrchovaté lžíce
voda50 ml
nastrouhaný zázvor2 cm
chilli paprička1 ks
rajčatové pyré500 ml
skořice1/2 lžičky
pepř špetka
jablečný ocet30 ml
worcesterová omáčka2 lžíce
tmavá sojová omáčk2 lžíce
whisky nebo burbon1 panák
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Domácí BBQ omáčka se vám bude hodit na veškeré grilované maso a klobásy.
Můžete ji dát na kuřecí křídla, vepřová žebra, steaky, klobásy ale i hamburgery.

Můžete do ní ale namáčet již ugrilované maso a použit ji jako dip.

Příprava je jednoduchá a zabere vám cca 30 minut.

V kastrolku na trošce oleje zpěňte najemno nakrájenou cibulku a přisypte cukr.
Nechte zkaramelizovat a přilijte vodu.
Dobře rozmíchejte a přidejte prolisovaný česnek, zázvor, pyré z rajčat, skořici, pepř a vařte na mírném plameni do zhoustnutí.

Poté přilijte jablečný ocet a ostatní omáčky jako je sojová a worcestrová .
Nechte chviličku povařit, aby při čichnutí ocet tolik neštípal do nosu.

Odstavte a vmíchejte panáka alkoholu. Já dávám Jameson.
Popřípadě dosolte, ale veškeré omáčky jsou dosti slané a tak nebude nejspíš potřeba.

Omáčka musí být hustá, aby při grilování na mase dobře držela. Můžete zkusit i různé variace, jako je přidání nastrouhaného jablka, slaniny na velmi drobné kostičky a nebo přidání omáčky Teriyaki a jiných. 

Výborná s touto omáčkou jsou vepřová žebra.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno