Vepřová žebra grilovaná v BBQ omáčce zpět

Ingredience:
vepřová žebra dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
domácí bbq omáčka dle potřeby
vepřová žebra dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, domácí bbq omáčka dle potřeby

Příprava

Musím veřejně přiznat, že tohle je snad jediný recept, při kterém si slintám do klávesnice!
Grilovali jsme v sobotu a dnes v neděli bych si je dala klidně znova.

Pokud jen trošku máte možnost něco ugrilovat, tak do nich rozhodně jděte.

Někde jsem viděla Michaela Dobromila Klímu, který se naučil vařit v Alcronu a žije a vaří dlouhá léta v Americe mluvit o grilování tam.
Bylo to velmi poučné a musím říct, že konečně ty žebra chutnají tak, jak jsem si vždycky představovala.

Důležité pro šťavnatost je předpéci si žebra doma v troubě. 

První co ale musíte udělat je, že blánu co je na spodní straně kostí strhneme. 

Stačí na jedné straně podebrat nožem a pak už jen opatrně prsty táhnout. Pomoci si můžete i utěrkou, ale nebylo to potřeba. 

Je to velmi důležité, protože koření se dostane lépe k masu a hlavně se vám žebra na grilu nebudou kroutit.

Podle Mika si můžete namíchat suchou směs koření (majoránka, pepř, mletý zázvor, mletý hřebíček, chilli, tymián, paprika, muškátový květ) a koření vmasírovat do žeber a dát péci do trouby.

Já ale věděla, že BBQ omáčka bude hodně nachucená a přišlo mi to moc.

Proto jsem použila jen hrubou mořskou sůl a čerstvě mletý pepř.

Malinko jsem podlila vodou a přikryla pekáček alobalem. Pekla jsem na 150°C zhruba asi hodinu.

Žebra musí být měkká, ale nesmí se rozpadat.

BBQ omáčku jsem si už namíchala podle svých chutí a musím říct, že mi v ní nic nechybělo.

Dobře si rozpalte grill a vše může začít!

Maso je potřeba během grilování několikrát důkladně potřít a rozhodně s marinádou nešetřete.

Žebra rozřežte na jednotlivé kosti. Dejte na hromadu a zbytek BBQ omáčky doporučuji podávat místo kečupu. Úspěch bude určitě zaručen, a pokud nebude dost rychlý, tak na vás zbudou jen kosti

Dobrou chuť!

2016-04-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI