Pažitka
Název:

Křehký tvarohový koláč se slaným karamelem


Křehký tvarohový koláč se slaným karamelem


Ingredience:
Korpus:
hladá mouka200 g
cukr75 g
máslo125 g
veje1 ks
sůl špetka
mléko1 lžíce
Náplň:
mléko500 ml
karamelový pudink s pravým karamelem1 ks
cukr3 lžíce
tvaroh1 vanička
Na dozdobení:
slaný karamel dle potřeby
Postup přípravy:

S přítelem milujeme tento typ koláčů, a jelikož už se nám přejedl v kombinaci tvaroh s ovocem, chtěla jsem vyzkoušet zase něco nového.

Nejprve si připravíme těsto. Smícháme všechny ingredience a hněteme, dokud nezískáme krásně vláčné těsto, které následně vmačkáme do kulaté dortové formy. Při vmačkávání těsta do formy dbáme na to, abychom vytvořili i okraj, aby nám následně nevytekla náplň. Takto připravený korpus dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 20 minut. Mezitím si uvaříme pudink. Do ještě horkého pudinku vmícháme tvaroh. Po uplynutí 20ti minut vyndáme korpus a rovnoměrně na něj nalijeme náplň a vrátíme zpět do trouby na dalších 30 minut. Po upečení jsem polila slaným karamelem (recept na slaný karamel najdete v mých receptech). Podáváme vychlazené.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno