Slaný karamel zpět

Ingredience:
třtinový cukr200 g30% smetana1 kelímekmálo3 lžíce
mořská sůl špetka
třtinový cukr 200 g, 30% smetana 1 kelímek, málo 3 lžíce, mořská sůl špetka

Příprava

Na tuhle dobrotu jsem se už delší dobu chystala, ale pořád jsem to odkládala. Po ochutnání se ptám sama sebe, proč sakra? Je to návyková záležitost!

Nejdříve vysypeme rovnoměrně cukr na pánev (nebo hrnec s tlustým dnem) ten necháme rozpustit (ne úplně do hněda, rychle se může spálit tak pozor) potom přidáme máslo a teprve teď zapojíme vařečku, cukr samotný vůbec nemíchat. Jakmile se máslo rozpustí tak přidáváme smetanu a pořád mícháme, dokud nebude hmota hezky hladká. Necháme trochu zchladnout a nalijeme do uzavíratelné skleničky. Skladujeme v lednici.

2016-03-21 Ostatní

Poznámka

Z uvedených ingrediencí připravíte 1 větší skleničku slaného karamelu. Inspirovala jsem se na webu sklizeno.cz.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI