

| Ingredience: | |
| vepřová kotleta | 4 ks |
| krůtí řízky | 4 ks |
| hořčice | 2 lžíe |
| vejce | 3 - 4 ks |
| jemně strouhaný sýr | 2 lžíce |
| uzená paprika | špetka |
| domácí strouhanka | dle potřeby |
| hladká mouka | dle potřeby |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
Řízky jsem tentokrát zkusila připravit netradičně, potřené hořčicí a uzenou paprikou. Byly výborné a opravdu křehké. Navíc jsou pečené v troubě, kdy jsou poté nadýchané a mají všechny zlatou barvu.
Řízky krůtí i vepřové naklepeme přes folii. Potřeme směsí soli, špetky uzené papriky a hořčice. Necháme chvíli v chladu. Pak je obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance, smíchané se strouhaným sýrem. Zprudka opečeme na oleji na pánvi a poté přendáme na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli olejem. Dál řízky pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Jednou obrátíme. Podáváme s lehkým salátem.
Podrobné info: