Pažitka
Název:

Kuřecí soté


Kuřecí soté


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prso1 ks
kuřecí játra200 g
cibule1 ks
mrkev1 ks
řapíkatý celer1 stonek
česnek2 stroužky
bílé suché víno1 dc
tymián dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
vývar/nebo demi glace1 hrnek
škrob1 lžička
Postup přípravy:

Kdo chce nějaké odlehčenější jídlo, mám zde tip na velmi lehké, rychlé a svěží jídlo. Doslova minutkové. 

Kuřecí maso i játra si nakrájejte na nudličky. Veškerou zeleninu na podobně velké kousky.
Rozpalte pánev až do bodu zakouření a velmi zprudka na troše oleje orestujte zeleninu.
Když má má pěknou barvu dejte ji stranou.

Znova rozpalte pánev a orestujte nejprve kuřecí maso a později i játra. Okořeňte tymiánem , pepřem a zalijte vínem. Jakmile se odpaří alkohol, tak přidejte do pánve hovězí vývar a nebo kostičku Demi glace a trochu vody. 
Osolte a vraťte zeleninu. Teď už jen přiklopte pokličkou a nechte 2 - 3 minutky podusit.
 
V troše vody či vývaru rozmíchejte lžičku škrobu a zavařte v pánvi.
Směs rychle zhoustne a vy můžete pánev odstavit.
 
Na závěr můžete dozdobit čerstvou petrželkou a nebo petrželovým olejem (petržel, olej, špetka soli - vše rozmixovat a nebo utřít v hmoždíři ).
 
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno