Název:Kuřecí soté
Ingredience:
Ingredience: |
kuřecí prso | 1 ks |
kuřecí játra | 200 g |
cibule | 1 ks |
mrkev | 1 ks |
řapíkatý celer | 1 stonek |
česnek | 2 stroužky |
bílé suché víno | 1 dc |
tymián | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
vývar/nebo demi glace | 1 hrnek |
škrob | 1 lžička |
Postup přípravy:Kdo chce nějaké odlehčenější jídlo, mám zde tip na velmi lehké, rychlé a svěží jídlo. Doslova minutkové.
Kuřecí maso i játra si nakrájejte na nudličky. Veškerou zeleninu na podobně velké kousky.
Rozpalte pánev až do bodu zakouření a velmi zprudka na troše oleje
orestujte zeleninu.
Když má má pěknou barvu dejte ji stranou.
Znova rozpalte pánev a orestujte nejprve kuřecí maso a později i játra. Okořeňte tymiánem , pepřem a zalijte vínem. Jakmile se odpaří alkohol, tak přidejte do pánve hovězí vývar a nebo kostičku
Demi glace a trochu vody.
Osolte a vraťte zeleninu. Teď už jen přiklopte pokličkou a nechte 2 - 3 minutky podusit.
V troše vody či vývaru rozmíchejte lžičku škrobu a zavařte v pánvi.
Směs rychle zhoustne a vy můžete pánev odstavit.
Na závěr můžete dozdobit čerstvou petrželkou a nebo petrželovým olejem (petržel, olej, špetka soli - vše rozmixovat a nebo utřít v hmoždíři ).
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min
Autor:
zavřít okno