

| Ingredience: | |
| bílky | 4 ks |
| moučkový cukr | 210 g |
| kukuřičný škrob | 15 g |
| bílý vinný ocet | 2 lžičky |
| vanilkový extrakt | kapka |
| sůl | špetka |
| Na ozdobu: | |
| citronový krém (Lemon curd) | dle chuti |
| smetana ke šlehání | 2 kelímky |
| čerstvé ovoce (borůvky, maliny) | dle chuti |
| máta | dle chuti |
Ve třetím díle Letního vaření s Barčou a Romčou pro Fagor jsem si pro vás připravila letní dezert Mini Pavlova. Jako ozdobu můžete použít cokoli vás napadne. Já jsem pro tentokrát zvolila můj oblíbený citronový krém – Lemon Curd, domácí šlehačku a čerstvé ovoce.
1) Na pečící papír si nakreslete 10 koleček o velikosti zhruba 8 cm (mezi kolečky nechte větší rozestupy).
2) Předehřejte si troubu na 150 stupňů.
3) Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.
4) Na nakreslená kolečka vytvořte rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.
5) V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 120 stupňů. Během pečení neotvírejte troubu.
6) Sníh v troubě sušte 50-60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.
7) Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte je uvnitř vychladnout.
8) Mezitím si ušlehejte šlehačku.
9) Mini Pavlovu ozdobte lžičkou lemon curd, lžící šlehačky, ovocem a mátou.
Podrobné info: