Ingredience: | |||||
žloutky (cca 3 velké nebo 4 menší žloutky) | 70 g | kůra z citronu | 1 lžíce | třtinový cukr | 90 g |
citronová šťáva | 70 ml | máslo | 60 g |
Tento neskutečně dobrý krém se hodí do mnoha pokrmů. Nejčastěji je používán do palačinek, makronek, koláčů, dortů, ale také do vánočního cukroví. Pokud se vám nechce trávit čas v kuchyni, můžete ho dnes již v mnoha obchodech zakoupit. Jeho příprava je ale tak jednoduchá, že vám nezabere ani půl hodiny. Krém pak můžete uchovávat ještě dlouho v lednici.
1) Do vodní lázně si dáme žloutky, kůru, cukr a citrónovou šťávu. Vše za stálého míchání zahříváme, než nám krém začne houstnout (trvá to zhruba 6-8 minut).
2) Poté si misku sundáme z vodní lázně a postupně do krému zapracováváme na kostky nakrájené máslo.
3) Pokud krém nechceme zpracovat hned, dáme ho do uzavíratelné sklenice a uchováváme v lednici.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI