Citrónový krém (Lemon Curd) zpět

Ingredience:
žloutky (cca 3 velké nebo 4 menší žloutky)70 gkůra z citronu1 lžícetřtinový cukr90 g
citronová šťáva70 mlmáslo60 g
žloutky (cca 3 velké nebo 4 menší žloutky) 70 g, kůra z citronu 1 lžíce, třtinový cukr 90 g, citronová šťáva 70 ml, máslo 60 g

Příprava

Tento neskutečně dobrý krém se hodí do mnoha pokrmů. Nejčastěji je používán do palačinek, makronek, koláčů, dortů, ale také do vánočního cukroví. Pokud se vám nechce trávit čas v kuchyni, můžete ho dnes již v mnoha obchodech zakoupit. Jeho příprava je ale tak jednoduchá, že vám nezabere ani půl hodiny. Krém pak můžete uchovávat ještě dlouho v lednici.

1) Do vodní lázně si dáme žloutky, kůru, cukr a citrónovou šťávu. Vše za stálého míchání zahříváme, než nám krém začne houstnout (trvá to zhruba 6-8 minut).

2) Poté si misku sundáme z vodní lázně a postupně do krému zapracováváme na kostky nakrájené máslo.

3) Pokud krém nechceme zpracovat hned, dáme ho do uzavíratelné sklenice a uchováváme v lednici.

2015-12-04 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI