Pažitka
Název:

Mini Pavlova s citronovým krémem a ovocem


Mini Pavlova s citronovým krémem a ovocem


Ingredience:
Ingredience:
bílky4 ks
moučkový cukr210 g
kukuřičný škrob15 g
bílý vinný ocet2 lžičky
vanilkový extrakt kapka
sůl špetka
Na ozdobu:
citronový krém (Lemon curd) dle chuti
smetana ke šlehání2 kelímky
čerstvé ovoce (borůvky, maliny) dle chuti
máta dle chuti
Postup přípravy:

Ve třetím díle Letního vaření s Barčou a Romčou pro Fagor jsem si pro vás připravila letní dezert Mini Pavlova. Jako ozdobu můžete použít cokoli vás napadne. Já jsem pro tentokrát zvolila můj oblíbený citronový krém – Lemon Curd, domácí šlehačku a čerstvé ovoce.

1) Na pečící papír si nakreslete 10 koleček o velikosti zhruba 8 cm (mezi kolečky nechte větší rozestupy).

2) Předehřejte si troubu na 150 stupňů.

3) Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.

4) Na nakreslená kolečka vytvořte rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.

5) V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 120 stupňů. Během pečení neotvírejte troubu.

6) Sníh v troubě sušte 50-60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.

7) Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte je uvnitř vychladnout.

8) Mezitím si ušlehejte šlehačku.

9) Mini Pavlovu ozdobte lžičkou lemon curd, lžící šlehačky, ovocem a mátou.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno