Pažitka
Název:

Ovesný crumble s ovocem

bez BKM, lepku


Ovesný crumble s ovocem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio2 - 3 lžíce
ovesné vločky (lze i bez lepku)200 - 300 g
jablka2 ks
přírodní Šmakoun200 g
mandlové mléko200 ml
mix ovoce (rybíz, jahody, borůvky, švestky, třešně) dle chuti
med či jiné sladidlo dle chuti
Postup přípravy:

Ovesné crumble mám moc ráda, dá se zde improvizovat a mohou mít spoustu variací. Mám jej ráda jen v základu s ovesnými vločkami a s rozpečeným ovocem, jako je směs švestek, skořice a ovesných vloček. Tato verze byla v rámci úklidu mrazáku a byla to velmi chutná kombinace. S tvarohem je rovněž velmi lákavá variace, kterou si však ještě dopřát nemůžeme, a tak hledáme alternativu v podobě Šmakouna, kterého stačí rozmixovat s rostlinným mlékem, přisladit sirupem či medem dle chuti, případně pokud máme vanilku, můžeme ji přidat. Hodí se na snídani, ke kávě, svačinu i sladkou verzi oběda.

Každý máme jiné chutě. Někdo má raději vláčné verze, další zase mokré či sušší, to už je na každém, jak si jej zamiluje, já je připravuji takto.

Do zapékací mísy nasypeme ovesné vločky, nastrouháme najemno přírodního Šmakouna (můžeme použít i švestkového), rozmixujeme jej s rostlinným mlékem a osladíme dle chuti medem či jiným sladidlem. Přidáme do zapékací mísy společně s nahrubo nastrouhanými a oloupanými jablky, přidáme tuk a zamícháme. Následně přidáme libovolné množství a druhy ovoce. Já dala hrst jahod, dvě hrsti rybízu (mix červeného a černého)dvě hrsti borůvek, 5 švestek a hrst třešní. Ovoce můžeme jen naklást na směs ovesných vloček nebo zamíchat. Vložíme do trouby a zapečeme na 180 - 200°C přibližně 15 minut. 

Pak již jen vychutnáme tu dobrotu. 

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno