

| Ingredience: | |
| uvařená rýže (jasmínová, basmati) | 6 hrnků |
| vejce | 3 ks |
| Shaoxing víno | 1 lžíce |
| jarní cibulka | 2 ks |
| korindr | hrst |
| mražený hrášek | 1 hrnek |
| velká mrkev | 1/2 ks |
| malá cibule | 1 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| olej | dle potřeby |
| Směs omáček: | |
| rybí omáčka | 2 lžičky |
| tmavá sojová omáčka | 2 lžíce |
| světlá sojová omáčka | 2 lžíce |
| ústřicová omáčka | 1 lžíce |
| cukr | 1 lžička |
| olej | 1 lžička |
| rýžový ocet | 1 lžíce |
Toto jídlo mám hrozně ráda, protože je rychle a výživné. Druhé plus je, že krásně zužitkujete rýži, která zbyla od oběda.
Nejprve si smíchejte všechny suroviny z druhé části receptu a nechte je prohřát v rendlíku na sporáku a nebo v misce v mikrovlnce. Jde jen o to, aby se rozpustil cukr.
Na pánev si dejte olej a orestujte mrkev nakrájenou tenoučké nudličky, cibuli na klínky a česnek na hrubší plátky.
Přidejte studenou rýži, hrášek a promíchejte. Opékejte několik minut a přidejte směs omáček, kterou jste si připravili předem.
Tři vejce vyšlehejte se špetkou soli a vínem Shaoxing . Rýži přesuňte na jednu polovinu pánve a na druhou kápněte trochu oleje, na kterém usmažíte vejce. Když jsou tak napůl, vmíchejte je do rýže a smažte ještě několik minut.
Ochutnejte a pokud je rýže málo slaná, tak přidejte sojovou a nebo rybí omáčku.
Při servírování posypte jarní cibulkou a koriandrem.
Kdo má rád pálivé může vyzkoušet můj chilli olej Chiu Chow.
Dobrou chuť!
Podrobné info: