Pažitka
Název:

Smažená rýže s vejci


Smažená rýže s vejci


Ingredience:
Ingredience:
uvařená rýže (jasmínová, basmati)6 hrnků
vejce3 ks
Shaoxing víno1 lžíce
jarní cibulka2 ks
korindr hrst
mražený hrášek1 hrnek
velká mrkev1/2 ks
malá cibule1 ks
česnek1 stroužek
olej dle potřeby
Směs omáček:
rybí omáčka2 lžičky
tmavá sojová omáčka2 lžíce
světlá sojová omáčka2 lžíce
ústřicová omáčka1 lžíce
cukr1 lžička
olej1 lžička
rýžový ocet1 lžíce
Postup přípravy:

Toto jídlo mám hrozně ráda, protože je rychle a výživné. Druhé plus je, že krásně zužitkujete rýži, která zbyla od oběda.

Nejprve si smíchejte všechny suroviny z druhé části receptu a nechte je prohřát v rendlíku na sporáku a nebo v misce v mikrovlnce. Jde jen o to, aby se rozpustil cukr. 

Na pánev si dejte olej a orestujte mrkev nakrájenou tenoučké nudličky, cibuli na klínky a česnek na hrubší plátky.

Přidejte studenou rýži, hrášek a promíchejte. Opékejte několik minut a přidejte směs omáček, kterou jste si připravili předem.

Tři vejce vyšlehejte se špetkou soli a vínem Shaoxing . Rýži přesuňte na jednu polovinu pánve a na druhou kápněte trochu oleje, na kterém usmažíte vejce. Když jsou tak napůl, vmíchejte je do rýže a smažte ještě několik minut.

Ochutnejte a pokud je rýže málo slaná, tak přidejte sojovou a nebo rybí omáčku.

Při servírování posypte jarní cibulkou a koriandrem.
Kdo má rád pálivé může vyzkoušet můj chilli olej Chiu Chow.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno