Pažitka
Název:

Špekáčky na leču s pivem


Špekáčky na leču s pivem


Ingredience:
Ingredience:
kvalitní špekáčky6 ks
rajčata5 ks
bílá paprika3 ks
střední cibule4 ks
česnek3 stroužky
tymián nebo saturejka pár snítek
kečupcca 200 ml
worcester1 lžíce
sojová omáčka1 lžíce
černé pivo300 ml
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Když vám nevyjde počasí na opékání buřtů, nezbude nic jiného, než je zpracovat jinak. Většinou to vyřeší buřtguláš nebo je naložím do marinády a tentokrát byly vzhledem k velké úrodě rajčat a paprik na leču s černým pivem.

Zeleninu pokrájejte na kousky, cibuli na měsíčky. Špekáčky z jedné strany prořízněte a mezery naplňte cibulí. Zbylou cibuli vložte do pekáčku, přilijte olej a orestujte. Poté přidejte zeleninu, bylinky, osolte, přelijte kečupem, pivem, vmíchejte sojovku s worcesterem a nechte probublávat asi 10 minut. Pak na směs vyskládejte špekáčky zářezy nahoru a vložte zakryté do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15ti minutách odkryjte, špekáčky šťávou přelijte a dopečte.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno