Ingredience: | |
kvalitní špekáčky | 6 ks |
rajčata | 5 ks |
bílá paprika | 3 ks |
střední cibule | 4 ks |
česnek | 3 stroužky |
tymián nebo saturejka | pár snítek |
kečup | cca 200 ml |
worcester | 1 lžíce |
sojová omáčka | 1 lžíce |
černé pivo | 300 ml |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Když vám nevyjde počasí na opékání buřtů, nezbude nic jiného, než je zpracovat jinak. Většinou to vyřeší buřtguláš nebo je naložím do marinády a tentokrát byly vzhledem k velké úrodě rajčat a paprik na leču s černým pivem.
Zeleninu pokrájejte na kousky, cibuli na měsíčky. Špekáčky z jedné strany prořízněte a mezery naplňte cibulí. Zbylou cibuli vložte do pekáčku, přilijte olej a orestujte. Poté přidejte zeleninu, bylinky, osolte, přelijte kečupem, pivem, vmíchejte sojovku s worcesterem a nechte probublávat asi 10 minut. Pak na směs vyskládejte špekáčky zářezy nahoru a vložte zakryté do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15ti minutách odkryjte, špekáčky šťávou přelijte a dopečte.
Podrobné info: