Pažitka
Název:

Uzený vývar s nudlemi a drožďovými knedlíčky


Uzený vývar s nudlemi a drožďovými knedlíčky


Ingredience:
Ingredience:
uzený vývar1000 ml
sádlo1 lžíce
menší cibule1 ks
středně velká mrkev1 ks
středně velká petržel1 ks
celer1 plátek (2cm)
petrželka nebo jiná zelená bylinka dle chuti
drožďové knedlíčky dle potřeby
nudle dle potřeby
Postup přípravy:

U nás doma máme rádi polévky s různými druhy zavářek, ať jsou to těstoviny, nebo knedlíčky. Tentokrát jsem vyzkoušela knedlíčky z droždí, zavařené v uzeném vývaru.

Zeleninu očistíme, kořenovou nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle a cibuli nakrájíme nadrobno

Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme do sklovita orestovat cibuli. Přidáme kořenovou zeleninu, promícháme a restujeme 3 minuty, až začne mrkvička pouštět barvu.

Poté zalijeme vývarem a od doby varu vaříme 8 minut. Do vývaru přidáme knedlíčky a vaříme ještě dalších 8 minut, než knedlíčky vyplavou na hladinu.

Do talíře dáme předem uvařené nudle, zelenou bylinku a zalijeme horkým vývarem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno