Drožďové knedlíčky zpět

Ingredience:
plátek másla1 cmmalá cibule1 ksdroždí1 kostka (42g)
granulovaný česnek1 lžičkamléko1 sklenička (1dl)strouhanka1/2 skleničky
plátek másla 1 cm, malá cibule 1 ks, droždí 1 kostka (42g), granulovaný česnek 1 lžička, mléko 1 sklenička (1dl), strouhanka 1/2 skleničky

Příprava

Z droždí máme rádi různé pomazánky, ale také knedlíčky, které míváme v zeleninovém, kuřecím, ale i uzeném vývaru. Já knedlíčky dělávám bez vajíčka a jsou moc dobré.

V kastrůlku na rozehřátém másle orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. 
Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Když se začne mírně přichytávat k okrajům kastrůlku, přidáme mléko, promícháme a necháme přejít varem.
Odstavíme ze sporáku, přidáme česnek, sůl a strouhanku a vymícháme těstíčko ne moc tuhé konzistence.
Větší talíř navlhčíme vodou, kávovou lžičkou nabíráme z kastrůlku těstíčko a klademe na talíř menší hromádky.
Z nich mezi navlhčenými dlaněmi tvarujeme knedlíčky o průměru cca 2 cm, které poté hromadně zaváříme ve vývaru 5 - 8 minut, než vyplavou.

2017-03-02 Ostatní

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 38 knedlíčků.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI