Marocký mandlový závin - M´Hencha zpět

Ingredience:
lístkové těsto500 gmandlová moučka200 gsekané mandle80 g
pískový cukr120 gmoučkový cukr80 gmletá skořice1/2 kávová lžička
mletý badyán1/4 kávová lžičkapomerančová kůra strouhaná1 polevková lžícebílek1-2 ks
rozpuštěné máslo (lehce)60 g
lístkové těsto 500 g, mandlová moučka 200 g, sekané mandle 80 g, pískový cukr 120 g, moučkový cukr 80 g, mletá skořice 1/2 kávová lžička, mletý badyán 1/4 kávová lžička, pomerančová kůra strouhaná 1 polevková lžíce, bílek 1-2 ks, rozpuštěné máslo (lehce) 60 g

Příprava

Marocký závin podle M´Hencha. Servírovat můžete s medem, skořicovým cukrem nebo kysanou smetanou.

V robotu na jemno rozmixujeme nasekané mandle, mandlovou moučku, oba cukry, koření, z řádně vydrhnutého pomeranče jemně nastrouhanou kůru a bílky.

Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme si dortovou formu nebo kulatý pekáček.

Lískové těsto vyválíme dotenka na obdélník a namažeme rozpuštěným máslem. Potřeme mixovanou mandlovou směsí a zarolujeme do tenkého štrůdlíku. Ten stočíme do šneka a vložíme do formy vymazané máslem. Pečeme cca 30-40 min dozlatova.

Hotový pomažeme máslem. Podáváme pokapaný medem, posypaný skořicovým cukrem a možno i se lžící husté kysané smetany.

2014-11-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI