Ingredience: | |||||
lístkové těsto | 500 g | mandlová moučka | 200 g | sekané mandle | 80 g |
pískový cukr | 120 g | moučkový cukr | 80 g | mletá skořice | 1/2 kávová lžička |
mletý badyán | 1/4 kávová lžička | pomerančová kůra strouhaná | 1 polevková lžíce | bílek | 1-2 ks |
rozpuštěné máslo (lehce) | 60 g |
Marocký závin podle M´Hencha. Servírovat můžete s medem, skořicovým cukrem nebo kysanou smetanou.
V robotu na jemno rozmixujeme nasekané mandle, mandlovou moučku, oba cukry, koření, z řádně vydrhnutého pomeranče jemně nastrouhanou kůru a bílky.
Troubu rozehřejeme na 180°C a připravíme si dortovou formu nebo kulatý pekáček.
Lískové těsto vyválíme dotenka na obdélník a namažeme rozpuštěným máslem. Potřeme mixovanou mandlovou směsí a zarolujeme do tenkého štrůdlíku. Ten stočíme do šneka a vložíme do formy vymazané máslem. Pečeme cca 30-40 min dozlatova.
Hotový pomažeme máslem. Podáváme pokapaný medem, posypaný skořicovým cukrem a možno i se lžící husté kysané smetany.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI