Banana cake zpět

Ingredience:
přezrálé banány3 ksvejce3 kstřtinový cukr100 g
hladká špaldová mouka200 gkypřící prášek6 gjedlá soda2 g
oříškové máslo dle chutimarmeláda dle chutišlehačka dle chuti
vanilkový pasta1 lžičkamalé karamelky na ozdobu
přezrálé banány 3 ks, vejce 3 ks, třtinový cukr 100 g, hladká špaldová mouka 200 g, kypřící prášek 6 g, jedlá soda 2 g, oříškové máslo dle chuti, marmeláda dle chuti, šlehačka dle chuti, vanilkový pasta 1 lžička, malé karamelky na ozdobu

Příprava

Normálně peču z přezrálých banánů banana bread, ale měla jsem chuť na malou obměnu a tak vzniklo tohle. Nejsem si úplně jistá, jak to pojmenovat, protože je to něco jako buchta, která by mohla aspirovat i na dort. Zkusila jsem korpus prokrojit a promazat oříškovým máslem (jako čokoládovej Šufánek??? Oooooh) a marmeládou a musím se pochválit, protože spolu se šlehačkou to byla bomba!

Předehřejte troubu na 180°C a koláčovou nebo dortovou formu vyložte pečícím papírem (já měla formu na koláč, průměr 24 cm). V misce vyšlehejte dva bílky do tuha. V druhé míse rozmixujte banány a pak k nim přisypte cukr, jedno vejce a dva žloutky. Šlehejte, až se cukr rozpustí. Přisypte mouku se sodou a kypřícím práškem. Nakonec vmíchejte sníh. Dejte do trouby a pečte hodinu až hodinu a čtvrt - záleží na výšce korpusu. Hotový korpus nechte vychladnout na mřížce, pak prokrojte a pomažte oříškovým máslem a hned na máslo namažte vrstvu marmelády. Teď můžete dát koláč do lednice, klidně přes noc - krásně se rozleží. Pokud není čas, nebo se vám nechce čekat, tak ušlehejte šlehačku spolu s vanilkou, naneste na vršek koláče a ozdobte malými karamelkami. Dobrou chuť!

2017-11-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI