Banánové tiramisu zpět

Ingredience:
dlouhé cukrářské piškoty200 gbanán2 - 3 kssilná káva + lžíce banánového či amaretto likéru1 šálek
žloutek1 ksmoučkový cukr2 - 3 lžícetučný tvaroh250 g
kvalitní pomazánkové máslo bez příchutě200 gsmetana ke šlehání250 mlhořká čokoláda100 g
kakao na posypání
dlouhé cukrářské piškoty 200 g, banán 2 - 3 ks, silná káva + lžíce banánového či amaretto likéru 1 šálek, žloutek 1 ks, moučkový cukr 2 - 3 lžíce, tučný tvaroh 250 g, kvalitní pomazánkové máslo bez příchutě 200 g, smetana ke šlehání 250 ml, hořká čokoláda 100 g, kakao na posypání

Příprava

Každý připravuje tiramisu podle svých chutí. V tomto jsou například banány a chutná opravdu božsky. Prostě tiramisu echt po česku.

Nejdříve si uvaříme kávičku, přidáme panáčka liguére (můžeme i sobě..) a necháme chládnout.
Tvaroh, pomazánkové máslo, žloutek, cukr... toto vše vyšleháme do kompaktního krému. Přidáme dotuha ušlehanou smetanu a nakonec zlehka přimícháme nastrouhanou čokoládu. Dopijeme své likérové kafíčko.

Obdélníkovou formu, misku nebo tak něco vyskládáme piškoty, které namáčíme v likérovém kafi. Jakmile pokryjeme celé dno, přijdou na řadu banány. Ty (oloupané) překrojíme podél a ještě napříč…chápete, jak to myslím, že?

Hotovo? Tak teď zase vrstvičku krému, pak zase ty mokré piškoty. Končíme krémovou vrstvou, kterou uhladíme a posypeme kakaíčkem. Necháme minimálně 24 hodin bez povšimnutí v temné a chladné místnosti.

2014-04-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI